Lions Mane ett balsam för din hjärna

Vi kan stolt presentera vår senaste produkt som är ett trippel extraherat extrakt av svampen Lions mane. Med trippel extrahering menar  vi att den först har vattenextraherats sedan alkohol extraherats och sist har en spagyrisk extraktion utförts. Denna process utförs för att se till att alla de viktiga ämnena kommer med i extraktet. Extraktion är en 4:1 alltså 4 delar torrt material gav 1kg extrakt.

Varför Lions mane?

Lions mane är verkligen en fantastisk svamp med otroliga egenskaper. Den har använts inom både kinesik och japansk medicin och sågs som en källa till ett långt liv och visdom. Det finns många studier som visar på positiva fördelar med att ta lions mane och de viktigaste komponenterna är beta glukaner och polysackarider. Dessa komponenter tror man är ansvariga för de skyddande effekterna som svampen kan ha på hjärna och immunsystem (1).

Lions Mane och hjärnan

Det har i flera studier visat sig att Lions mane kan skydda vår hjärna och även kan bidra till att underlätta till skapandet av nya hjärnceller.I en studie på möss visade det sig att ämnena från svampen ökade ett ämne som heter Nerve Growth Factor (NGF) (2). Detta ämne har visat sig kunna stimulera tillväxt i nervsystetmet och studien visade positiva resultat i att förbätrar minne och kognitiv förmåga. Man ansåg även att detta skulle kunna vara en potentiell behandlig för att mot verka tidiga symtom på demens.

I en Japansk studie på äldre personer med nedsatt kognitiv förmåga så gav lions mane  också en märkbar effekt vid ett intag på ca 3g per dag (3). Dock så avtog effekten några veckor efter intag hade avslutats.

Det finns även studier som påvisar en effekt mot ångest och depression.I en studie så visade det sig att lionsmane öker aktiviteten i hippocampus och stimulerar tillväxt av hjärnceller.Hippocampus är både ansvarig för minne och vissa känslomässiga reaktioner.Så tillväxt i detta centra skulle potentiellt kunna leda till bättre kontroll av känslomässiga reaktioner (4).

Lions Mane resten av vår kropp.

Lions mane är inte bara ett balsam för vår hjärna den har även många andra fina egenskaper.

  • Kan boosta ditt immunförsvar. Det har visat sig att Lions man e kan öka antal T-celler och Makrofager (5).
  • Anti canceregenskaper genom att aktivera vissa delar av immunsystemet (6).
  • Antiinflammatoriska effekter (7).
  • Hjärt hälsa genom balansering av kolesterolnivåer(8).
  • Blodsocker reglerande (9).

Biohacking collective Lions Mane

Vår produkt är framtagen med största omsorg och processen som vi använder är unik vi vill verkligen bevara så många som möjligt av de verksamma ämnena. Lions mane är något vi använt länge och vi har testat många produkter på marknaden. Vi kan stolt säga att det finns ingen produkt som vår på marknaden. Så hoppas verkligen ni blir nöjda. Klicka här för att komma till vår shop. https://biohackingcollective.se/products/spagyrisk-lions-mane-20

(1)Hericium erinaceus: an edible mushroom with medicinal values.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23735479

(2)Effects of Hericium erinaceus on amyloid β(25-35) peptide-induced learning and memory deficits in mice.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21383512

(3) Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

(4) Hericium erinaceus Extract Reduces Anxiety and Depressive Behaviors by Promoting Hippocampal Neurogenesis in the Adult Mouse Brain.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29091526

(5) Immunomodulatory effects of Hericium erinaceus derived polysaccharides are mediated by intestinal immunology.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28266682

(6) Structures, biological activities, and industrial applications of the polysaccharides from Hericium erinaceus (Lion’s Mane) mushroom: A review.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28087447

(7) Hericium erinaceus suppresses LPS-induced pro-inflammation gene activation in RAW264.7 macrophages.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22126451

(8) Hypolipidemic effect of an Exo-biopolymer produced from a submerged mycelial culture of Hericium erinaceus.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12843656

(9) Structures, biological activities, and industrial applications of the polysaccharides from Hericium erinaceus (Lion’s Mane) mushroom: A review.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28087447